Sjef Vermeer, Training coordinator

Het team bestaat uit vijf docenten:

                                                                                                              Sjef Vermeer (VMBN nr: 2016846)

Geruime tijd geleden ben ik gestopt met mijn dierenartsenpraktijk. Mijn interesse werd gewekt door mindfulness na het volgen van een 8-weekse training. Om me te verdiepen besloot ik om zelf een 2-jarige opleiding tot trainer te gaan volgen bij het Instituut voor Mindfulness. Naast de eigen beoefening biedt ik nu trainingen aan met als drijfveer anderen te begeleiden bij hun eerste passen op het mindfulness pad. Veel tijd besteed ik aan het werken in en met de natuur. Dit houdt mij geaard in deze hectische wereld. Het verbaast mij steeds weer, hoe vernuftig kringlopen in elkaar zitten(the circle of live). Een ander deel van mijn tijd besteed ik aan koorzang in een mannenkoor (vanwege de mooie sound), waar ik ook voorzitter van ben. Weten van goed eten en dat zelf klaarmaken is een andere interesse. Met name het zorgvuldig omspringen met de natuurlijke hulpbronnen om dat eten te bereiden vind ik een must. 

 

Corrie Vermeer

Corrie Vermeer

Verzorgt mindfulness trainingen met accent op stressreductie, depressie en kanker.
Corrie is natuurgeneeskundige en voetreflextherapeute, en tevens Hatha yoga en meditatiedocent.
Van huis uit is Corrie verpleegkundige I.C. en heeft haar hele leven belangstelling voor haar eigen geestelijke en emotionele ontwikkeling, wat zich geuit heeft in het volgen van diverse opleidingen. "Je bent je eigen heelmeester". Mindfulness training geeft daar inzicht in. Het brengt je tools voor je eigen emotioneel en mentaal zelfhelende vermogen.' Laat je verwonderen over de eenvoud van deze training en de effectiviteit ervan na 8 trainingen.

Nadine Buenen

Nadine Buenen

Verzorgt mindfulness trainingen voor mensen met kanker.
Na een studie Nederlands is Nadine beleidsmedewerker geworden aan de theologische faculteit in Utrecht. Samen met haar man heeft zij 'Zin in rust' opgezet waarin zij meditatie en yogaochtenden verzorgt. Haar persoonlijke ervaring is dat yoga en meditatie je bij weerstanden in je leven, zoals kanker, kunnen ondersteunen.
Bij de ondersteuning van haar vriendin en schoonzus d.m.v. ademtechnieken en yoga heeft zij ervaren wat dat in hun leven betekend heeft. Dat heeft Nadine gemotiveerd om zich te specialiseren in H-yoga en mindfulness. 

Gerian Roefs

Gerian Roefs

Gerian heeft ervaring opgedaan in het maatschappelijk werk en als yogadocent.
Zij heeft een eigen praktijk voor integratieve psychotherapie.
'Ik merkte in mijn praktijk dat er veel vraag is naar een manier om anders om te gaan met de drukte, en hectiek van alledag. Ik ontdekte dat de training mindfulness daar een passend antwoord op geeft'.
Deze training maakt een verbinding tussen de westerse nuchterheid (cognitie) en de oosterse spiritualiteit (meditatie). Het valt me op dat deze synthese brengt wat de westerse mens nodig heeft in zijn (over-)prikkelende omgeving; rust en ruimte.
'Deze training werkt: je haalt meer uit je leven! Dat is wat ik graag wil overbrengen aan en delen met iedereen.'